Links

Pagina

Hieronder staan enkele links naar site’s met interessante informatie voor het halen van je rijbewijs.

2todrive.nl
Sinds 1 november 2011 kun je lessen vanaf 16½ jaar. Meer informatie hierover is te vinden op de site van 2toDrive. Hier kun je ook je begeleiderspas aanvragen.

rdw.nl
Het afgeven van begeleiderspassen en het registreren van coaches wordt door de Rijksdienst voor het Wegverkeer gedaan. Als je naar deze site gaat en klikt op: Direct naar Begeleiderspas aanvragen, dan staat daar heel duidelijk beschreven aan welke eisen een coach moet voldoen en hoe de procedure werkt. Lees dit goed door! Als je nog geen 18 jaar bent moet je de begeleiderspas in je bezit hebben voordat je het rijbewijs kunt aanvragen.

digid.nl
DigiD kun je zien als een soort digitale handtekening. Het is een persoonlijke inlogcode, dus gekoppeld aan jouw persoonsgegevens, die je nodig hebt om toegang te krijgen bij de meeste overheidswebsites. DigiD heb je nodig om bij het CBR een theorie-examen te reserveren, een Eigen Verklaring in te dienen of de rijschool te machtigen om voor jou een praktijkexamen te reserveren. Heb je nog geen DigiD dan kun je die hier aanvragen. Na de aanvraag krijg je per post een activatiecode, pas als je daarmee op de site van digid je DigiD geactiveerd hebt werkt het.

cbr.nl
Op de algemene site van het CBR vind je informatie over rijbewijzen, medische zaken en allerlei andere zaken die tot de taken van het CBR behoren.

mijn.cbr.nl
Hier moet je inloggen met je DigiD. Daarna kun je onder het kopje:

Examen reserveren ; een theorie-examen reserveren.
kies: Theorie-examen auto, bromfiets, motor.

Gezondheidsverklaring ; de Gezondheidsverklaring invullen. Hiervoor heb je DigiD met SMS code nodig.
Kies in ieder geval de personenauto en daarnaast kun je eventueel ook motor, aanhangwagen achter auto en T-rijbewijs kiezen. Beslist geen andere categorieën. Als je 1 of meer vragen met ‘ja’ beantwoordt moet je de Gezondheidsverklaring uitprinten en ermee naar een arts. Als de arts zijn aantekening erop gemaakt heeft verstuur je hem per post. Als alle vragen ‘nee’ zijn hoef je hem niet te printen (mag wel). Het CBR ontvangt hem in dit geval digitaal.

Rijschool machtigen ; de rijschool machtigen om een praktijkexamen voor jou te reserveren. Het rijschoolnummer is 5547N2.

itheorie.nl
Bezoek de site van i-theorie om de theoriecursus te bekijken en enkele dingen uit te proberen. Les je bij onze rijschool dan krijg je deze cursus gratis (zie ook acties)!